0
Кошница 0.00лв.
Празна кошница
Общо: 00.00лв.

Ботите и ботушите в Древността!

19.12.2016г. Новини
Дамски боти с обърната яка

Ботуши, обувки, които покриват по-голяма част на крака, стигащи дори и над коляното, са били носени за защита на стъпалата и краката, още от много далечни времена. Хората от древна Гърция, като се започне с минойците от гръцкия остров Крит от 3000 до 1400 пр. Хр., са направили много различни стилове на обувки и са превърнали изработката им в обущарски занаят и дори изобразително изкуство.

Древногръцкото общество на минойците, кръстено на легендарния цар от гръцката митология - Минос, са имали силно развито чувство за мода. Заедно с цветни поли и туники, те носели много видове чехли, обувки и ботуши. Жените носели фини боти до глезена, както и ботуши с високи токчета, а критските мъже носели високи ботуши, направени от телешка кожа и завързани с кожени каишки. Младите минойски мъже и жени играещи обредни спортни игри, в които те изпълнявали гимнастически каскади върху гърбовете на бягащи бикове. За тези обредни игри, те носели специални, високи до коленете ботуши от естествена кожа, боядисани в бежово, червено или бяло.

03.07.2013г. Новини
Rieker Antistress: Обувки Rieker, боти и ботуши Rieker Още от далечната 1874 година Rieker произвежда, за да предостави най – актуалните европейски модни обувки, боти, ботуши, сандали и чехли, на добри цени, без да пестят нито от качеството, нито от направата на дизайна. Още повече, освен това си усилие фирмата Rieker се съсредоточава върху комфорта, точно затова марката е позната като антистрес обувки.
12.10.2022г. Новини
Как да поддържаме кожените си обувки през зимата? Как да поддържаме кожените си обувки през зимата? Влюбваме се в тях още, когато ги видим и ги купуваме без много да се замисляме, но когато дойде време за почистването им тази любов много бързо може да се промени в друга емоция.
14.05.2016г. Новини
Обувките, които трябва да носите сега, според модните тендеции Пролет 2016 Обувките, които трябва да носите сега, според модните тендеции Пролет 2016 Времето най-накрая започна да се затопля и всичко разговори и публискации за пролетните тенденции започват да имат смисъл. Това определено е времето, за да започнем да мислим за тенденции...
19.08.2016г. Новини
Петък е! Готови ли сте за вечерта? Петък е! Готови ли сте за вечерта? Дамски стилни сандали на висок ток в цвят бордо със змийски принт...
10.10.2016г. Новини
Шест тенденции след седмица на модата в Париж Шест тенденции след седмица на модата в Париж Различни тенденции на обувките, които излязоха на седмицата на модата в Париж може да бъде леко объркващи, тъй като са изключително различни. Ние сме тук, за да помогне в намирането на най-добрите.
26.05.2016г. Новини
Модните тайни за този сезон. Бъдете подготвени! Модните тайни за този сезон. Бъдете подготвени! Обувките са от изключително значение за външния ни вид и допринасят за повишаване на самочувствието. Някои модели визуално ни правят по слаби, но други добавят някой и друг килограм към силуета ни. Поради тази причина трябва да знаете какво могат да направят обувките за вас, така че ще обясним някои от техните тайни.
03.06.2022г. Новини
Съвет за пътуване: Правилото на 3-те чифта обувки Съвет за пътуване: Правилото на 3-те чифта обувки
03.07.2013г. Новини
Rider - бразилски джапанки и сандали Линията Rider започва в Бразилия през далечната 1986 г. с един от най-големите световни производители на ежедневни обувки, Grendene - същата компания, която въведе изключително популярните 'желета' в средата на 1970!
03.07.2013г. Новини
При нас валят нови модели! Тъй като ние, екипът на фирма "Сиси" непрестанно се грижим за Вас - нашите клиенти и искаме да бъдете в крак с най - новите модни тенденции, продължаваме да актуализираме и допълваме нашите модели ежедневно.
Обувки Лято Мода

Информацията в страницата и за всеки продукт подлежат на актуализация и могат да бъдат променени по всяко време. Като не е задължително промените да бъдат обявени в самата страница.