0
Кошница 0.00лв.
Празна кошница
Общо: 00.00лв.

Как да поддържаме кожените си обувки през зимата?

12.10.2022г. Новини

Влюбваме се в тях още, когато ги видим и ги купуваме без много да се замисляме, но когато дойде време за почистването им тази любов много бързо може да се промени в друга емоция. Грижата за кожените обувки не е толкова трудна, колкото изглежда, просто трябва да имате правилните инструменти и да знаете няколко лесни трика.

Почистването и поддържането на обувките в добро състояние не само помага да се създаде добра представа за носещия ги, но също така им позволява да запазят своето добро състояние много по-дълго и да им се радвате поне няколко сезона. Всъщност една качествено изработена обувка може да издържи и 10 години, но вашето постоянство в грижата за нея е от съществено значение, за избягване на преждевременното ѝ стареене. Ето и няколко съвета от нас, които ще ви помогнат в удължаването на живота на вашите обувки.

Първа стъпка – почистването

Първата стъпка винаги е да почистите, полирате и нанесете боя. Започва с отстраняване на най-очевидните замърсявания с влажна кърпа. След това преминаваме към използване на препарат за отстраняване на най-упоритите замърсявания и премахване на петна от обувките.

Дамските боти са задължителен елемент в есенно-зимния гардероб на всяка дама, но поради условията навън често са изключително замърсени. Ето защо ви съветваме да си създадете навик, след като се приберете у дома, да почиствате обувките си. Красивите дамски боти ще допълнят елегантната ви визия. Ако се грижите правилно за тях, ще им се наслаждавате поне няколко сезона.

Импрегниращ спрей

Снегът и водата могат да застрашат доброто състояние и целостта на вашите кожени обувки. Импрегнирането им със спрей е може би най-важното действие, което можете да предприемете през зимата, за да се погрижите за обувките си. Тази обработка се състои в прилагането на импрегниращ слой върху кожата, който създава водоустойчив филм върху обувката и също така я предпазва от замърсяване. След нанасяне, влажна кърпа ще бъде достатъчна за почистването на чифта.

Друга причина за използването на спрея е солта, която често се прилага за предотвратяване на заледяване по улиците. Солта обаче, е яростен враг на обувките ни и отново най-доброто оръжие, с което разполагаме е именно това. Изключително неприятно е, когато любимите ни дамски ботуши станат целите на петна и останат бели следи по тях.

Отлично решение за предотвратяване на проникването на сол в кожата е прилагането на този импрегнатор, който има силна защита и срещу петната.

Не прилагайте топлинна обработка

В идеалния случай кожените обувки няма да бъдат намокрени, но тази мисия е почти неизпълнима. Няма как винаги да се справите с предпазването на обувките си от локви и натрупан сняг. Нали точно за това са зимните обувки? Ако все пак се е случило кожените ви обувки да са мокри, те никога не трябва да се сушат с домакинските уреди вкъщи - със сешоар, в сушилнята или на парното. Не трябва дори да ги поставяте на пряка слънчева светлина, тъй като цветът обикновено избледнява.

Големите капки вода трябва да се почистват с парцал, а вътре могат да се съхраняват със смачкани вестници или обикновена хартия. Първо, по този начин се абсорбира излишната влага отвътре и второ, няма мокрите обувки да загубят формата си. Знаем, че понякога господата пренебрегват грижата за мъжките боти, но нашият екип ви съветва да се погрижите за тях, за да запазите първоначалния им вид на тази част от визията, която прави огромно впечатление.

Как да не съсипете сами своите кожени обувки?

Тук сме събрали няколко съвета, които да предпазят кожените ви обувки от вас самите:

  • Не ги излагайте на пряка светлина или източници на топлина. Кожата може да изсъхне и да се наруши нейният вид и състояние. Винаги оставяйте обувките си да изсъхнат естествено.
  • Калта и прахът трябва да се отстраняват след всяко излизане навън
  • Никога не перете обувките в перална машина.
  • Неприятните миризми могат да бъдат отстранени по време на пране чрез добавяне на малко сода за хляб.
  • Използвайте обувалка за обувки, за да ги обуете, това ще увеличи издръжливостта на подпората на петата.
  • Използвайте стелки, това ви позволява да удължите живота на обувките, като абсорбират влагата на крака. Сваляйте ги след носене навън, за да изсъхнат. Друг плюс на допълнителната стелка, е че може да се пере, без да перете и самата обувка.
  • Купувайте качествени продукти за поддръжка на обувките си спрямо материалите, от които са изработени.

Ежедневното почистване на обувки може да ви се струва прекалено трудоемко, а може и да не разполагате с много свободно време. Опитайте се поне веднъж седмично да отделяте време за обувките си, тяхното почистване и поддръжка. През зимния сезон ние ви съветваме да отделите 5 минути за почистване от снега и солта, тъй като това ще промени значително начина, по който обувките изглеждат, колко време ще ги носите, а и повярвайте ни – добре полираните и чисти обувки правят впечатление.

Не се колебайте и да се доверите на нашите специалисти в Sisi, които ще ви помогнат да се сдобиете с чифт качествени, кожени и много удобни обувки за зимата!

15.06.2016г. Новини
Обувките това лято: Флорални мотиви... Обувките това лято: Флорални мотиви... Към един тоалет е абсолютно задължително да се избере и подходящия чифт обувки, тъй като няма как да се получи завършена визия. Дори и да сте с най- красивите рокля, ако не сте с правилните обувки, няма как да бъдете на ниво.
03.07.2013г. Новини
При нас валят нови модели! Тъй като ние, екипът на фирма "Сиси" непрестанно се грижим за Вас - нашите клиенти и искаме да бъдете в крак с най - новите модни тенденции, продължаваме да актуализираме и допълваме нашите модели ежедневно.
15.03.2017г. Новини
Кецовете- актуални и функционални Кецовете- актуални и функционални Кецовете се носят от всички, мъже, жени, деца, дори кралицата на бизнес стила Виктория Бекъм, замени високите токчета с бели кецове.
03.07.2013г. Новини
Иновативен дизайн и комфорт на бразилските джапанки и сандали

Дизайн

Нашите проекти са уникални и имат много особености. Тук обясняваме някои от тях, които ще откриете в нашите модели.

28.04.2016г. Новини
Обувки с отворени пръсти Обувки с отворени пръсти Обувките с отворени пръсти са авангардна тенденция за последните няколко години и ще поддържат своята инерция през следващите няколко сезона.
11.04.2016г. Новини
Ipanema - бразилски стил и усещане! Първо станала известна от ритмите на Боса Нова през 60-те години, iPANEMA е най – красивия и лъскав квартал в Бразилия. Разположен в североизточната част на Рио Де Жанейро, тези които го посетят, казват че е домът на най – красивите хора в света.
12.05.2016г. Новини
Встъпете в пролетта с нови модерни, комфортни обувки Встъпете в пролетта с нови модерни, комфортни обувки Ако сте готови да се хвърлите в пролетта и искате да намерите нещо ново и удобно, когато става въпрос за модерни обувки, вие сте на прав път, като разглеждате нашия сайт. От Naturelle са отговорили с широка гама от модерни, но същевременно анатомични комфортни обувки.
03.07.2013г. Новини
Нова колекция немски обувки есен-зима 2011 Вече на нашата страница са достъпни висококачествените немски марки обувки от колекция есен-зима 2011 на производителите - 'Tamaris', 'S. Oliver', 'Caprice', 'Rieker', 'Marco Tozzi' и 'Josef Seibel'.
07.07.2022г. Новини
Тенденции на летни обувки през 2022 г. Тенденции на летни обувки през 2022 г. Всеки, който се интересува от мода знае, че обувките завършват всяка една стилна и модерна визия.
Мода Лято Обувки

Информацията в страницата и за всеки продукт подлежат на актуализация и могат да бъдат променени по всяко време. Като не е задължително промените да бъдат обявени в самата страница.