0
Кошница 0.00лв.
Празна кошница
Общо: 00.00лв.

Как да поддържаме кожените си обувки през зимата?

12.10.2022г. Новини

Влюбваме се в тях още, когато ги видим и ги купуваме без много да се замисляме, но когато дойде време за почистването им тази любов много бързо може да се промени в друга емоция. Грижата за кожените обувки не е толкова трудна, колкото изглежда, просто трябва да имате правилните инструменти и да знаете няколко лесни трика.

Почистването и поддържането на обувките в добро състояние не само помага да се създаде добра представа за носещия ги, но също така им позволява да запазят своето добро състояние много по-дълго и да им се радвате поне няколко сезона. Всъщност една качествено изработена обувка може да издържи и 10 години, но вашето постоянство в грижата за нея е от съществено значение, за избягване на преждевременното ѝ стареене. Ето и няколко съвета от нас, които ще ви помогнат в удължаването на живота на вашите обувки.

Първа стъпка – почистването

Първата стъпка винаги е да почистите, полирате и нанесете боя. Започва с отстраняване на най-очевидните замърсявания с влажна кърпа. След това преминаваме към използване на препарат за отстраняване на най-упоритите замърсявания и премахване на петна от обувките.

Дамските боти са задължителен елемент в есенно-зимния гардероб на всяка дама, но поради условията навън често са изключително замърсени. Ето защо ви съветваме да си създадете навик, след като се приберете у дома, да почиствате обувките си. Красивите дамски боти ще допълнят елегантната ви визия. Ако се грижите правилно за тях, ще им се наслаждавате поне няколко сезона.

Импрегниращ спрей

Снегът и водата могат да застрашат доброто състояние и целостта на вашите кожени обувки. Импрегнирането им със спрей е може би най-важното действие, което можете да предприемете през зимата, за да се погрижите за обувките си. Тази обработка се състои в прилагането на импрегниращ слой върху кожата, който създава водоустойчив филм върху обувката и също така я предпазва от замърсяване. След нанасяне, влажна кърпа ще бъде достатъчна за почистването на чифта.

Друга причина за използването на спрея е солта, която често се прилага за предотвратяване на заледяване по улиците. Солта обаче, е яростен враг на обувките ни и отново най-доброто оръжие, с което разполагаме е именно това. Изключително неприятно е, когато любимите ни дамски ботуши станат целите на петна и останат бели следи по тях.

Отлично решение за предотвратяване на проникването на сол в кожата е прилагането на този импрегнатор, който има силна защита и срещу петната.

Не прилагайте топлинна обработка

В идеалния случай кожените обувки няма да бъдат намокрени, но тази мисия е почти неизпълнима. Няма как винаги да се справите с предпазването на обувките си от локви и натрупан сняг. Нали точно за това са зимните обувки? Ако все пак се е случило кожените ви обувки да са мокри, те никога не трябва да се сушат с домакинските уреди вкъщи - със сешоар, в сушилнята или на парното. Не трябва дори да ги поставяте на пряка слънчева светлина, тъй като цветът обикновено избледнява.

Големите капки вода трябва да се почистват с парцал, а вътре могат да се съхраняват със смачкани вестници или обикновена хартия. Първо, по този начин се абсорбира излишната влага отвътре и второ, няма мокрите обувки да загубят формата си. Знаем, че понякога господата пренебрегват грижата за мъжките боти, но нашият екип ви съветва да се погрижите за тях, за да запазите първоначалния им вид на тази част от визията, която прави огромно впечатление.

Как да не съсипете сами своите кожени обувки?

Тук сме събрали няколко съвета, които да предпазят кожените ви обувки от вас самите:

  • Не ги излагайте на пряка светлина или източници на топлина. Кожата може да изсъхне и да се наруши нейният вид и състояние. Винаги оставяйте обувките си да изсъхнат естествено.
  • Калта и прахът трябва да се отстраняват след всяко излизане навън
  • Никога не перете обувките в перална машина.
  • Неприятните миризми могат да бъдат отстранени по време на пране чрез добавяне на малко сода за хляб.
  • Използвайте обувалка за обувки, за да ги обуете, това ще увеличи издръжливостта на подпората на петата.
  • Използвайте стелки, това ви позволява да удължите живота на обувките, като абсорбират влагата на крака. Сваляйте ги след носене навън, за да изсъхнат. Друг плюс на допълнителната стелка, е че може да се пере, без да перете и самата обувка.
  • Купувайте качествени продукти за поддръжка на обувките си спрямо материалите, от които са изработени.

Ежедневното почистване на обувки може да ви се струва прекалено трудоемко, а може и да не разполагате с много свободно време. Опитайте се поне веднъж седмично да отделяте време за обувките си, тяхното почистване и поддръжка. През зимния сезон ние ви съветваме да отделите 5 минути за почистване от снега и солта, тъй като това ще промени значително начина, по който обувките изглеждат, колко време ще ги носите, а и повярвайте ни – добре полираните и чисти обувки правят впечатление.

Не се колебайте и да се доверите на нашите специалисти в Sisi, които ще ви помогнат да се сдобиете с чифт качествени, кожени и много удобни обувки за зимата!

03.05.2022г. Новини
Спортен аутфит през пролетта за него и нея! Спортен аутфит през пролетта за него и нея! Спортните дрехи са изключително удобни за всеки един ден, затова е важно да ги подбирате правилно в съчетания с подходящите кецове и маратонки.
28.02.2017г. Новини
Актуални цветове при обувките на пролет- лято 2017 Актуални цветове при обувките на пролет- лято 2017 Обувките на 2017 не могат да останат незабелязани, оцветени с луксозният блясък на златото и среброто, които ще властват с пълна сила и този сезон.
11.04.2016г. Новини
Обувките Tamaris – задължителна част от гардероба на всяка жена! Tamaris - Обувки за всяка жена! Немската марка Tamaris се предлага в над 70 страни и има около 760 души, работещи за компанията в световен мащаб. Обувките Tamaris имат широка целева група, те са предназначени за радостта на милиони.
01.05.2017г. Новини
Обувките на платформа- топ тенденция това лято Обувките на платформа- топ тенденция това лято Обувки, сандали и чехли на платформа са една от водещите тенденции и това лято, те стоят добре с всичко и са изключително удобни.
03.07.2013г. Новини
Възползвайте се от новата категория Разпродажба! На вниманието на всички, които обичат да пазаруват изгодно. В новата категория сме сложили модели, които Ви предлагаме на цена – подарък, специално за Вас. Изключително атрактивни дамски, мъжки и детски обувки.
03.07.2013г. Новини
При нас валят нови модели! Тъй като ние, екипът на фирма "Сиси" непрестанно се грижим за Вас - нашите клиенти и искаме да бъдете в крак с най - новите модни тенденции, продължаваме да актуализираме и допълваме нашите модели ежедневно.
03.07.2013г. Новини
Нови обувки от Сиси Новини от магазин за обувки www.sisi-bg.com свързани с нови колекции обувки, нови модели обувки, сезонни намаления и промоции на...
17.04.2017г. Новини
Жълтото- слънчевият цвят на 2017 Жълтото- слънчевият цвят на 2017 Жълтото е абсолютен хит, обувки във всички нюанси на жълтото ще завладеят пролетта и лятото на 2017г.
11.08.2016г. Новини
Джапанките -  удобни, но се пазете от болка в ходилата Джапанките - удобни, но се пазете от болка в ходилата Едно време джапанки бяха евтини, изработени от гума и се използваха за ходене по плажа или да си измиете колата...

Мода Лято Обувки

Информацията в страницата и за всеки продукт подлежат на актуализация и могат да бъдат променени по всяко време. Като не е задължително промените да бъдат обявени в самата страница.