0
Кошница 0.00лв.
Празна кошница
Общо: 00.00лв.

Как да поддържаме кожените си обувки през зимата?

12.10.2022г. Новини

Влюбваме се в тях още, когато ги видим и ги купуваме без много да се замисляме, но когато дойде време за почистването им тази любов много бързо може да се промени в друга емоция. Грижата за кожените обувки не е толкова трудна, колкото изглежда, просто трябва да имате правилните инструменти и да знаете няколко лесни трика.

Почистването и поддържането на обувките в добро състояние не само помага да се създаде добра представа за носещия ги, но също така им позволява да запазят своето добро състояние много по-дълго и да им се радвате поне няколко сезона. Всъщност една качествено изработена обувка може да издържи и 10 години, но вашето постоянство в грижата за нея е от съществено значение, за избягване на преждевременното ѝ стареене. Ето и няколко съвета от нас, които ще ви помогнат в удължаването на живота на вашите обувки.

Първа стъпка – почистването

Първата стъпка винаги е да почистите, полирате и нанесете боя. Започва с отстраняване на най-очевидните замърсявания с влажна кърпа. След това преминаваме към използване на препарат за отстраняване на най-упоритите замърсявания и премахване на петна от обувките.

Дамските боти са задължителен елемент в есенно-зимния гардероб на всяка дама, но поради условията навън често са изключително замърсени. Ето защо ви съветваме да си създадете навик, след като се приберете у дома, да почиствате обувките си. Красивите дамски боти ще допълнят елегантната ви визия. Ако се грижите правилно за тях, ще им се наслаждавате поне няколко сезона.

Импрегниращ спрей

Снегът и водата могат да застрашат доброто състояние и целостта на вашите кожени обувки. Импрегнирането им със спрей е може би най-важното действие, което можете да предприемете през зимата, за да се погрижите за обувките си. Тази обработка се състои в прилагането на импрегниращ слой върху кожата, който създава водоустойчив филм върху обувката и също така я предпазва от замърсяване. След нанасяне, влажна кърпа ще бъде достатъчна за почистването на чифта.

Друга причина за използването на спрея е солта, която често се прилага за предотвратяване на заледяване по улиците. Солта обаче, е яростен враг на обувките ни и отново най-доброто оръжие, с което разполагаме е именно това. Изключително неприятно е, когато любимите ни дамски ботуши станат целите на петна и останат бели следи по тях.

Отлично решение за предотвратяване на проникването на сол в кожата е прилагането на този импрегнатор, който има силна защита и срещу петната.

Не прилагайте топлинна обработка

В идеалния случай кожените обувки няма да бъдат намокрени, но тази мисия е почти неизпълнима. Няма как винаги да се справите с предпазването на обувките си от локви и натрупан сняг. Нали точно за това са зимните обувки? Ако все пак се е случило кожените ви обувки да са мокри, те никога не трябва да се сушат с домакинските уреди вкъщи - със сешоар, в сушилнята или на парното. Не трябва дори да ги поставяте на пряка слънчева светлина, тъй като цветът обикновено избледнява.

Големите капки вода трябва да се почистват с парцал, а вътре могат да се съхраняват със смачкани вестници или обикновена хартия. Първо, по този начин се абсорбира излишната влага отвътре и второ, няма мокрите обувки да загубят формата си. Знаем, че понякога господата пренебрегват грижата за мъжките боти, но нашият екип ви съветва да се погрижите за тях, за да запазите първоначалния им вид на тази част от визията, която прави огромно впечатление.

Как да не съсипете сами своите кожени обувки?

Тук сме събрали няколко съвета, които да предпазят кожените ви обувки от вас самите:

  • Не ги излагайте на пряка светлина или източници на топлина. Кожата може да изсъхне и да се наруши нейният вид и състояние. Винаги оставяйте обувките си да изсъхнат естествено.
  • Калта и прахът трябва да се отстраняват след всяко излизане навън
  • Никога не перете обувките в перална машина.
  • Неприятните миризми могат да бъдат отстранени по време на пране чрез добавяне на малко сода за хляб.
  • Използвайте обувалка за обувки, за да ги обуете, това ще увеличи издръжливостта на подпората на петата.
  • Използвайте стелки, това ви позволява да удължите живота на обувките, като абсорбират влагата на крака. Сваляйте ги след носене навън, за да изсъхнат. Друг плюс на допълнителната стелка, е че може да се пере, без да перете и самата обувка.
  • Купувайте качествени продукти за поддръжка на обувките си спрямо материалите, от които са изработени.

Ежедневното почистване на обувки може да ви се струва прекалено трудоемко, а може и да не разполагате с много свободно време. Опитайте се поне веднъж седмично да отделяте време за обувките си, тяхното почистване и поддръжка. През зимния сезон ние ви съветваме да отделите 5 минути за почистване от снега и солта, тъй като това ще промени значително начина, по който обувките изглеждат, колко време ще ги носите, а и повярвайте ни – добре полираните и чисти обувки правят впечатление.

Не се колебайте и да се доверите на нашите специалисти в Sisi, които ще ви помогнат да се сдобиете с чифт качествени, кожени и много удобни обувки за зимата!

25.04.2016г. Новини
Модни тенденции пролет 2016! Бъдете подготвени за тази пролет за всички нови модни предложения, с които ще се сблъскате. Топ тенденциите са цветни, дръзки и екстравагантни. От секси висша мода до спортни стилове за ежедневието.
03.07.2013г. Новини
iPANEMA RJ Прости, но изискани, стилни, но и иновативни. Това са джапанките тип флип-флоп Ipanema RJ от Оскар Метшавахт, които съчетава най-модерен дизайн и технология, за да станат най-горещите модели обувките за това лято.
11.11.2019г. Новини
Дамски обувки есен- зима 2019/ 2020 Дамски обувки есен- зима 2019/ 2020 Дамските обувки, боти и ботуши за студеният сезон на 2019/ 2020 не са просто допълнение, а са основен елемент на визията.

03.07.2013г. Новини
Световно известната марка S. Oliver! Тази новина е за Вас, нашите верни клиенти, за да се запознаете със страхотната немска фирма s.Oliver, както и да прегледате техните дамски обувки, дамски обувки пролет-лято, мъжки обувки, дамски боти и дамски ботуши.
13.09.2017г. Новини
S.Oliver колекция есен- зима 2017 S.Oliver колекция есен- зима 2017 Брандът S.Oliver предлага мода за активни и уверени в собственият си стил хора от всички възрасти, които знаят какво заслужават.
12.08.2016г. Новини
Цветни дамски сандали, идеални за края на работната седмица! Цветни дамски сандали, идеални за края на работната седмица! Актуални дамски сандали от естествена кожа в бяло, червено и синьо на равно ходило с кожена стелка. Невероятно предложение от български производител!
04.05.2016г. Новини
Португалски комфортни обувки Aerosoles Португалски комфортни обувки Aerosoles Вземете си чифт Aerosoles и направете голямата разлика. В тях има повече пролетно усещане, повече цвят в живота ви, и неповторимо усещане за комфорт. С повече от 25 години опит в създаване на обувки, Португалската компания винаги залага на перфекционизъм....
19.09.2016г. Новини
Пъстро есенно-зимно предложение от холандския производител Bullboxer! Пъстро есенно-зимно предложение от холандския производител Bullboxer! Пъстри дамски боти, изпълнени във висококачествена естествена кожа. Ходилото е каучуково....
12.04.2016г. Новини
За джапанките Джапанките, тип Флип флоп в най-основното си понятие са открито парче от обувка с каишка тип лента, която стои между палеца и втория пръст.
Флип флоп-а е произлязал най-близо до текущата си позната форма в Югоизточна Азия през 1940.

Обувки Лято Мода

Информацията в страницата и за всеки продукт подлежат на актуализация и могат да бъдат променени по всяко време. Като не е задължително промените да бъдат обявени в самата страница.