0
Кошница 0.00лв.
Празна кошница
Общо: 00.00лв.

Защо жените са толкова обсебени от обувките?

02.03.2022г. Новини

Ако наистина сте си задавали този въпрос някога, има два варианта. Вие сте мъж или пък дама, която има твърде много обувки. Понякога притежаването на голяма колекция от обувки се приема като нерационално, но истината е, че жените имат някои доста разумни оправдания да притежават повече обувки от мъжете. Защо това е така, къде е границата и какво може да направите, за да организирате и да се радвате на всичките си притежания. Отговорите на тези въпроси ще потърсим в следващите редове.

Няколко рационални причини жените да имат повече обувки

Обувките отдавна нямат единствено практичното си приложение да предпазват краката ни. В съвременното ни общество те аксесоар, който ви позволява да изразите личния ви стил. По обувките на една дама може да предположите много за нейната личност, модните ѝ предпочитания и дори професията ѝ.

Ако трябва да сме обективни, дамската мода е доста по-разнообразна в сравнение с мъжката, поне от гледна точка на различните елементи на облеклото. Дамите имат в гардероба си поли, панталони, рокли с различна кройка и дължина. Всеки един от тези тоалети се съчетава най-добре с различен вид обувки. Много често дамските тоалети са доста по-цветни, което също изисква аксесоарите да бъдат съобразени. С други думи, един чифт дамски обувки никога не е достатъчен.

От гледна точка на разнообразието на модели, дамските обувки също превъзхождат мъжките. Представете си само различните ботуши, боти, обувки на токове, сандали и т.н. Като допълнение има и много повече вариации на токовете, подметките, цветовете и всичко това донякъде е причина жените да имат значително повече чифтове обувки в гардероба си.

Последно, но не и по значение, модните тенденции също оказват влияние. Повечето дами активно следят актуалните тенденции и избират нови обувки на база този критерий. От сезон на сезон модата се променя, а това води до натрупване на чифтове, които са изгубили своята актуалност и вероятно няма да бъдат обути повече.

Как да организирате колекцията си от обувки?

Няма нищо лошо в това да притежавате голяма колекция от дамски обувки. Въпреки това, добра идея е да не се затрупвате излишно с чифтове, които по една или друга причина няма да обуете повече. Много често оставяме сантиментът към вещите да диктува решенията ни, но ако се замислите рационално, обувките, които просто стоят непокътнати, също имат своя цикъл на живот. Те се захабяват и излизат от мода, а може някой друг наистина да им се радва точно в този момент.

Затова е практична идея често да организирате колекцията си и да потърсите нов дом за обувките, към които вече не посягате. Може да ги подарите на приятелка, която носи същия номер като вас. Друга възможност е да ги дарите за добра кауза, така знаете, че помагате на някой в нужда. Ако изобщо не са носени, спокойно може да качите снимки в онлайн базари или групи за продажба на дрехи и обувки. По този начин ще може да възстановите поне част от стойността на обувките.

Така няма да се чудите къде и как да съхранявате обувките си вкъщи. С редовното организирани и почистване на вашата колекция, периодично ще си освободите място за нови находки, които отговарят в най-голяма степен на вашия стил и нуждата ви от комфорт.

Ако сте в търсене на качествени дамски обувки, които ще намерят заслужено място във вашата прекрасна колекция, разгледайте актуалните ни предложения: https://www.sisi-bg.com/. В нашия онлайн каталог ще откриете разнообразие от модели, които предлагат страхотна визия, удобство и издръжливост. Поръчайте онлайн с бърза доставка.

11.04.2016г. Новини
Обувките Marco Tozzi Обувките Marco Tozzi успешно съчетават стил и изтънченост с качество и комфорт. Привлекателни за жените от всички възрасти, обувките Marco Tozzi са една от най-популярните марки на дамски обувки в света. Определени модели се отличават с Anti-Shokk система...
03.07.2013г. Новини
Иновативен дизайн и комфорт на бразилските джапанки и сандали

Дизайн

Нашите проекти са уникални и имат много особености. Тук обясняваме някои от тях, които ще откриете в нашите модели.

04.06.2017г. Новини
Актуални дамски сандали 2017 Актуални дамски сандали 2017 Потопете се в морето от разнообразие и изберете сандалите, които отговарят на вашата индивидуалност и стил.
11.04.2016г. Новини
Обувките Tamaris – задължителна част от гардероба на всяка жена! Tamaris - Обувки за всяка жена! Немската марка Tamaris се предлага в над 70 страни и има около 760 души, работещи за компанията в световен мащаб. Обувките Tamaris имат широка целева група, те са предназначени за радостта на милиони.
26.04.2016г. Новини
Удобно и модерно предложение от холандския производител Bullboxer! Един добър чифт удобни обувки е задължителен за ежедневието ви, независимо дали просто ще се разхождате в градския парк или ще разглеждате забележителности на някое приказно място, изпълнено с исторически ценности. Вие имате възможността днес да си закупите обувки, които са едновременно удобни и модерни!
07.07.2022г. Новини
Тенденции на летни обувки през 2022 г. Тенденции на летни обувки през 2022 г. Всеки, който се интересува от мода знае, че обувките завършват всяка една стилна и модерна визия.
25.08.2016г. Новини
Мъжки унгарски маратонки с грайферно ходило, подходящи за планината! Мъжки унгарски маратонки с грайферно ходило, подходящи за планината! Мъжки унгарски маратонки с връзки и грайферно ходило в черен цвят, изработени от висококачествена еко кожа и текстил.
11.04.2016г. Новини
Ipanema - бразилски стил и усещане! Първо станала известна от ритмите на Боса Нова през 60-те години, iPANEMA е най – красивия и лъскав квартал в Бразилия. Разположен в североизточната част на Рио Де Жанейро, тези които го посетят, казват че е домът на най – красивите хора в света.
03.05.2016г. Новини
Анатомични обувки Loretta Анатомични обувки Loretta Обувките с марка Лорета "Loretta" 24 часа комфорт. Нашите крака заслужават този комфорт, защото ни носят цял живот.
Мода Лято Обувки

Информацията в страницата и за всеки продукт подлежат на актуализация и могат да бъдат променени по всяко време. Като не е задължително промените да бъдат обявени в самата страница.