0
Кошница 0.00лв.
Празна кошница
Общо: 00.00лв.

Защо жените са толкова обсебени от обувките?

02.03.2022г. Новини

Ако наистина сте си задавали този въпрос някога, има два варианта. Вие сте мъж или пък дама, която има твърде много обувки. Понякога притежаването на голяма колекция от обувки се приема като нерационално, но истината е, че жените имат някои доста разумни оправдания да притежават повече обувки от мъжете. Защо това е така, къде е границата и какво може да направите, за да организирате и да се радвате на всичките си притежания. Отговорите на тези въпроси ще потърсим в следващите редове.

Няколко рационални причини жените да имат повече обувки

Обувките отдавна нямат единствено практичното си приложение да предпазват краката ни. В съвременното ни общество те аксесоар, който ви позволява да изразите личния ви стил. По обувките на една дама може да предположите много за нейната личност, модните ѝ предпочитания и дори професията ѝ.

Ако трябва да сме обективни, дамската мода е доста по-разнообразна в сравнение с мъжката, поне от гледна точка на различните елементи на облеклото. Дамите имат в гардероба си поли, панталони, рокли с различна кройка и дължина. Всеки един от тези тоалети се съчетава най-добре с различен вид обувки. Много често дамските тоалети са доста по-цветни, което също изисква аксесоарите да бъдат съобразени. С други думи, един чифт дамски обувки никога не е достатъчен.

От гледна точка на разнообразието на модели, дамските обувки също превъзхождат мъжките. Представете си само различните ботуши, боти, обувки на токове, сандали и т.н. Като допълнение има и много повече вариации на токовете, подметките, цветовете и всичко това донякъде е причина жените да имат значително повече чифтове обувки в гардероба си.

Последно, но не и по значение, модните тенденции също оказват влияние. Повечето дами активно следят актуалните тенденции и избират нови обувки на база този критерий. От сезон на сезон модата се променя, а това води до натрупване на чифтове, които са изгубили своята актуалност и вероятно няма да бъдат обути повече.

Как да организирате колекцията си от обувки?

Няма нищо лошо в това да притежавате голяма колекция от дамски обувки. Въпреки това, добра идея е да не се затрупвате излишно с чифтове, които по една или друга причина няма да обуете повече. Много често оставяме сантиментът към вещите да диктува решенията ни, но ако се замислите рационално, обувките, които просто стоят непокътнати, също имат своя цикъл на живот. Те се захабяват и излизат от мода, а може някой друг наистина да им се радва точно в този момент.

Затова е практична идея често да организирате колекцията си и да потърсите нов дом за обувките, към които вече не посягате. Може да ги подарите на приятелка, която носи същия номер като вас. Друга възможност е да ги дарите за добра кауза, така знаете, че помагате на някой в нужда. Ако изобщо не са носени, спокойно може да качите снимки в онлайн базари или групи за продажба на дрехи и обувки. По този начин ще може да възстановите поне част от стойността на обувките.

Така няма да се чудите къде и как да съхранявате обувките си вкъщи. С редовното организирани и почистване на вашата колекция, периодично ще си освободите място за нови находки, които отговарят в най-голяма степен на вашия стил и нуждата ви от комфорт.

Ако сте в търсене на качествени дамски обувки, които ще намерят заслужено място във вашата прекрасна колекция, разгледайте актуалните ни предложения: https://www.sisi-bg.com/. В нашия онлайн каталог ще откриете разнообразие от модели, които предлагат страхотна визия, удобство и издръжливост. Поръчайте онлайн с бърза доставка.

07.04.2017г. Новини
Антомични дамски обувки- Naturelle Антомични дамски обувки- Naturelle Naturelle са изискани дамски обувки, осигуряващи ежедневен комфорт. Ходилата са анатомични, а стелките са от мека естествена кожа.
03.07.2013г. Новини
При нас валят нови модели! Тъй като ние, екипът на фирма "Сиси" непрестанно се грижим за Вас - нашите клиенти и искаме да бъдете в крак с най - новите модни тенденции, продължаваме да актуализираме и допълваме нашите модели ежедневно.
11.04.2016г. Новини
Немски стил и комфорт с обувки Jana Jana е немска обувна марка, произвеждаща дамски обувки, под крилото на двете водещи европейски производствени и дистрибуторски компании: a+w shoes GmbH & Co KG.
25.08.2016г. Новини
Мъжки унгарски маратонки с грайферно ходило, подходящи за планината! Мъжки унгарски маратонки с грайферно ходило, подходящи за планината! Мъжки унгарски маратонки с връзки и грайферно ходило в черен цвят, изработени от висококачествена еко кожа и текстил.
18.04.2017г. Новини
Дамски обувки в стил Оксфорд Дамски обувки в стил Оксфорд

Дамските обувки в стил "Оксфорд" са вдъхновени от небрежната елегантност, ексцентричността и романтизма на англииската мода.

03.07.2017г. Новини
Изберете джапанки, време е за плаж Изберете джапанки, време е за плаж Древният дизайн на джапанките остава почти не променен през годините, стилизиран и разноцветен, но верен на оригинала.
03.07.2013г. Новини
Rider - бразилски джапанки и сандали Линията Rider започва в Бразилия през далечната 1986 г. с един от най-големите световни производители на ежедневни обувки, Grendene - същата компания, която въведе изключително популярните 'желета' в средата на 1970!
19.08.2016г. Новини
Петък е! Готови ли сте за вечерта? Петък е! Готови ли сте за вечерта? Дамски стилни сандали на висок ток в цвят бордо със змийски принт...
02.08.2017г. Новини
Актуални дамски чанти Актуални дамски чанти Дамските чанти, които дефилираха по модните подиуми бяха малки, големи, клъчове, раници, сакове, торби и други форми трудни за категоризиране.
Обувки Мода Лято

Информацията в страницата и за всеки продукт подлежат на актуализация и могат да бъдат променени по всяко време. Като не е задължително промените да бъдат обявени в самата страница.